Knækbrød – Paleo/Stenalderkost
Min kære mor er så dygtig til at bage knækbrød – som smager rigtig godt 🙂 – Derfor ville jeg gerne selv have sådan en snack stående.
Og hva søren 🙂 – Der findes jo paleo opskrifter på det 🙂
Jeg har blandet lidt samme fra flere forskellige og lavet min egen:
Du skal bruge:
1 æg
1½ dl koldt vand
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner (eller hakkede hasselnødder)
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
2 tsk salt
Sådan skal du gøre:
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad skålen stå og hvile i ca. en time. – På den måde får hørfrøene lov til at suge væske til sig og massen bliver mere fast.
Når en time er gået smører man massen ud på en bageplade med bagepapir på (evt. med dejskraber eller hænder). Til sidst lavede jeg markeringer med dejskraberen for at kunne dele knækbrødet efter bagning.
Knækbrødene bages i en varm ovn ved 125 grader med varmluft i ca 2 timer.
Min far kunne rigtig godt lide dem, meeeen fandt ud af det slet ikke var de samme som dem min mor laver, så jeg var ikke vildt pjattet med dem – måske de er noget for jer ? de er i hvert fald vildt lette at lave.
Ingen kommentarer endnu